Ponudba

Ponudba

Razlaga pogostejših pojmov v ponudbi.

Namestitev in konfiguracija strežnika

Če vaša stran gostuje na naših strežnikih, vam pred prenosom osnutka strani na vašo domeno nastavimo vse potrebno za kar se da nemoteno delovanje strežnika ter poskrbimo za samo varnost pretoka informacij po strežniku. V primeru, da imate gostovanje urejeno drugje, potrebujemo dostop (uporabniško ime in geslo) vašega strežnika.

Unikaten dizajn spletne strani

Za izdelavo spletnih strani (razen če je eksplicitno zahtevano) ne uporabljamo vnaprej pripravljenih predlog. Zato je vsaka naša spletna stran unikatna in prilagojena izključno vam in vaši dejavnosti.

CMS urejevalnik za preprosto urejanje vsebin

Spletne strani izdelujemo z uporabo enega najpogostejših CMS urejevalnikov na svetu – WordPress. S tem urejevalnikom je narejenih približno tretjina vseh spletnih strani na svetu, njegova največja prednost pa je ta, da lahko preko preprostega vmesnika vsebine na spletno stran v prihodnosti dodajate kar sami.

Odziven dizajn

Odziven dizajn spletni strani omogoča, da se prilagaja glede na širino naprave, preko katere uporabnik nanjo dostopa. Če to včasih ni bilo pomembno, je danes pravzaprav nuja, saj več kot polovica uporabnikov na splet dostopa preko mobilnih naprav. Več o odzivnem dizajnu si lahko preberete v tem članku.

Izdelava logotipa

V izdelavo logotipa spada izris logotipa, ki bo predstavljal vas in vašo dejavnost. Logotip za spletno stran je narejen v .png obliki, pošljemo pa vam ga tudi v .pdf, kar pomeni, da ga lahko uporabljate za razne tiskovine, kot so poslovne vizitke in letaki.

Osnovna optimizacija

Pod osnovno optimizacijo spada:

  • Prilagoditev meta opisov in naslovov
  • Pohitritev spletne strani
  • Izbor primernih ključnih besed
  • Svetovanje glede strukture spletne strani

Varnostni SSL certifikat

Ob namestitvi in konfiguraciji strežnika poskrbino za namestitev SSL certifikata. SSL certifikat izboljša varnost pretoka vsebin spletne strani med strežnikom in uporabniki. Strani z veljavnim SSL certifikatom pa prepoznamo po tem, da imajo spredaj https namesto http. Za SSL certifikat uporabljamo cPanel ali Let’s Encrypt, ki omogočata 246-bitno enkripcijo.

Prilagoditev slik (obdelava za boljše prilagajanje, kompresija)

Slike so poleg besedila najpogostejši elementi na spletnih straneh. Med tem, ko besedilo zavzame zelo malo prostora, pa slike lahko zasedejo tudi po 5MB in več. Če hočete uporabniku na vaši spletni strani prikazati več slik naenkrat, lahko skupna velikost elementov hitro preseže 20MB. To pa za nekoga s počasnejšo internetno povezavo predstavlja slabšo uporabniško izkušnjo, saj lahko zanj traja tudi 10 sekund, da se vse slike naložijo.

Optimiziranje strani za hitrejše nalaganje

Spletna stran je zgolj kup programske kode, slik in besedila. Za zagotavljanje hitrega nalaganja spletne strani, mora biti vse kar se da močno stisnjeno, zmanjšano, obenem pa mora delovati tako kot mora.

Licenčni vtičniki

Na voljo imamo kopico licenčnih vtičnikov in programskih dodatkov, ki spletno stran naredijo funkcionalno.

Unikaten email

Ko imate zakupljeno domeno (recimo vašaspletnastran.si) in gostovanje, vam na naših strežnikih lahko uredimo unikaten email naslov (naprimer karkoli@vašaspletnastran.si). Takšen email naslov lahko uporabljate preko Gmaila, Outlooka, Mozille Thunderbird, ali podobne aplikacije. Za povezavo emaila z aplikacijami vam pošljemo podrobna navodila.

Vnos kode za spremljanje obiska na spletni strani

Med izdelavo spletne strani ustvarimo Google Analytics račun in vas dodamo za skrbnika. Tako boste lahko kadarkoli spremljali število obiskovalcev na vaši spletni strani.

Vnos spletne strani v Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools je ena izmed pomembnih platform za on-site SEO optimzacijo. Služi predvsem spremljanju pozicij spletne strani med Googlovimi rezultati, prav pa pride tudi, ko bi radi pohitrili Googlovo zaznavanje spletne strani.